Broad Institute vinder bitter kamp over CRISPR patenter

US Patent and Trademark Office (USPTO) har opretholdt en række patenter tildelt det brede institut for MIT og Harvard for CRISPR Cas9 genredigerings teknologi.

Den meget forventede beslutning kunne konkludere med en omstridt kamp mellem Broad Institute i Cambridge, Massachusetts og University of California om intellektuelle ejendomsrettigheder til den potentielt lukrative teknologi. Selv om Broad blev tildelt sine patenter først, var University of California den første af de to til at ansøge om patent på teknologien. Det kaliforniske kontingent hævder også, at dets hold i Berkeley opfandt teknikken før forskere ved Broad.

Advokater, der repræsenterer Universitetet i Californien, indgav en forstyrrelsesprocedure i et forsøg på at få bredbånds patenter smidt ud. Men den 15. februar besluttede patentdommere, at der ikke var nogen indblanding, hvilket betyder, at breddenes opfindelse er tydelig Fra University of California, og de brede patenter vil stå. Universitetet i Californien s patentansøgning vil nu blive henvist til en eksaminator, men juridiske udfordringer kunne fortsætte.

Fremtidsudsigter Gennem interferensproceduren, parajumpers outlet jakke som blev annonceret i januar 2016, hævdede de brede advokater, at University of California’s patentansøgning ikke angav, hvordan CRISPR Cas9-redigering kunne tilpasses til brug i eukaryote celler som dem parajumpers jakke 2013 hos mus eller mennesker . Broad’s patenter gjorde denne sondring: Som følge heraf hævdede advokaterne, at de to patentfamilier ikke ville overlappe. Strategien ville give den brede kontrol med, hvad der billige Parajumpers udsalg sandsynligvis vil være de mest lukrative anvendelser af CRISPR Cas9 genredigering i planter , Husdyr og mennesker.

I kølvandet på USPTO-afgørelsen sagde embedsmænd ved University of California, at dets patent alligevel dækker brugen af ​​CRISPR Cas9 i alle parajumpers jakke dame celler: eukaryotisk eller på anden måde. En af opfinderne på dette patent, molekylærbiolog Jennifer Doudna fra University of California, Berkeley, lignede situationen for at give tilladelse til nogen, der ønsker at bruge grønne tennisbolde. ‘De vil have et patent på de grønne tennisbolde,’ sagde hun og henviste til de brede patenter. ‘Vi vil have et patent på alle tennisballer.’

Alligevel har aktier i Editas Medicine et bioteknologibedrift i Cambridge, Massachusetts, der har licenseret patenter fra Broad Institute, steget kort efter, at USPTO-dommen blev annonceret. ‘Vi er tilfredse med USPTO’s beslutning,’ sagde Editas præsident Katrine Bosley i en erklæring. ‘Denne vigtige beslutning bekræfter opfindsomheden af ​​det brede arbejde.’

‘Jeg tror, ​​at denne beslutning er retfærdig’, siger Catherine Coombes, patentadvokat hos intellektuelle ejendomsspecialister HGF i York, UK. Universitetet i Californiens opfindelse vil dække designet af RNA-molekylet, der styrer nøgletrinet i CRISPR Cas9-genredigering, der leder Cas9-enzymet til et bestemt sted i genomet. Men at få systemet til at fungere i eukaryoter var et yderligere opfindsom Trin siger Coombes.

Double troubleAt en pressekonference kort efter beslutningen blev frigivet, sagde universitetet i Californien advokat Lynn Pasahow, at holdet endnu ikke havde besluttet, om det ville appellere.

De to hold kunne også stadig nå en løsning, noterer Kevin Noonan, en partner hos advokatfirmaet McDonnell Boehnen Hulbert Berghoff i Chicago, Illinois. Patentkampen var usædvanligt hård, da opfindere på begge sider arbejdede for akademiske institutioner, og deres manglende evne til at afklare sagen, før de flyttede til et indgreb, overraskede nogle.

For øjeblikket skaber USPTO-beslutningen usikkerhed for virksomheder, som måske vil bruge teknologien i eukaryote celler, siger Noonan. ‘Alle bliver nødt til at beholde deres patenter,’ siger han. ‘Dette er maksimal usikkerhed for folk, fordi du ikke ved, om du skal få licenser fra begge sider.’

Hvis virksomheder er tvunget til at søge licenser fra begge sider, kan omkostningerne ved at reklamere CRISPR Cas9 genredigering øges, tilføjer han. ‘Disse ting skal kunne løses mellem universiteter,’ siger Noonan. ‘Dette vil give en masse foder til dem, der tror, ​​at universiteter ikke burde være i patenteringsvirksomheden.’ Doudna argumenterede på pressekonferencen om, at patentstriden ikke havde hæmmet forskningen i betragtning af den hastighed, som forskere havde taget teknikken på og Virksomhederne havde skyndte sig til at kommercialisere det.

På universitetet i Delaware i Newark begyndte teknologioverføringsofficer Joy Goswami at følge patentet, da et stort firma ventede over, om der skulle licenseres nogle af hans universitets patenter på applikationer af CRISPR Cas9 i landbruget. Usikkerheden omkring patentlandskabet sandsynligvis Bidraget til tøven, siger han, men sådan usikkerhed er ikke ualmindeligt inden for bioteknologi, især i de første par år efter en varm opfindelse.